Novetats de Sant Jordi

Aquest Sant Jordi la Patumaire Edicions publica un munt de novetats de diferents estils.

Enceta la col·lecció Pipioli, dedicada al públic juvenil amb dues novel·les:

Les aventures d'en Ton i la colla a la Vall de Lillet- Les Aventures d'en Ton i la colla a la Vall de Lillet,
de Josefina Elias

Ens trobem als anys 40, i en Ton i la seva colla d’amics viuen feliços en un petit poble situat als peus dels Pirineus: la Pobla de Lillet. El món dels nens és diferent al dels adults, i els relats que trobareu en aquest llibre reflecteixen la realitat de l’aventura, la curiositat i l’amistat per sobre de qualsevol altre valor.

Més informació del llibre Les aventures d'en Ton

- El secret de la Patum,
d'Albert Rumbo

Aquesta novel·la juvenil ens transporta a les acaballes de la Patum. És diumenge, i l’Arnau i el seu pare es queden observant com les comparses, que ja no tornaran a sortir fins a l’any vinent, van tornant a l’Ajuntament. Això vol dir que caldrà esperar tot un llarguíssim any per tornar a veure i viure aquella festa que tant els agrada.

Més informació del llibre El secret de la Patum

Presenta també dos llibres relacionats amb el món culinari, per una banda i en la vessant més educativa:

Què hi ha per a sopar-Què hi ha per a sopar?
de Laura Isabel Arranz

Aquest manual és  una guia els pares, els avis, els educadors i, en general, els responsables de l’alimentació i la salut dels nens tindran al seu abast pautes clares que els ajudaran a elaborar una alimentació variada, equilibrada, amb consells per a introduir nous aliments, els errors que no s’han de cometre, receptes fàcils i saludables, fent de l’alimentació un plaer.

El llibre s’acompanya d’un conte per als menuts de la casa que els ajudarà a valorar els aliments a través dels colors i a veure que una dieta sana no és avorrida ni monòtona.

Més informació del llibre Què hi ha per a sopar?

i per l'altra en la vessant més culinària

-La Cuina del  Tabaler petit
de Alberto Prat Maldonado

Aquest llibre posa al nostre abast un ampli repertori de receptes per a aprendre a passar-nos-ho bé a la cuina, i per a fer-ho passar bé als nostres convidats. Es tracta d’un recull de pràctiques receptes, saboroses i nutritives, ràpides i fàcils de preparar.

Una obra adequada tant per a homes com per a dones, pensada per als que comencen i també per a aquells que volen millorar els seus coneixements a la cuina.

La selecció ens traslladarà a diversos països a través dels plats de cuina internacional, amb ingredients habituals i fàcils de trobar, a l’abast de tots aquells a qui els agradi estar entre els fogons.

Més informació del llibre La cuina del Tabaler petit

I com no podia faltar, un parell de novetats novel·lades:

- Designios de una guerra,
de Gracia Pérez

En aquesta fascinant obra, l'autora ens trasllada al passat i reconstrueix magistralment el que podria haver estat una història real ambientada durant la turbulenta Guerra Civil Espanyola a la serra de Gredos.
Hi queden reflectides les misèries i crueltats de la guerra, l’ambient de temor, la tensió, els cops dels dos bàndols, fins a la part més fosca i miserable de la condició humana, que les circumstàncies treuen a la llum de manera evident. Tot i que el relat també destaca per deixar-nos gaudir de l'amor, l’amistat i la solidaritat entre els companys.
La novel·la ens parla de tot això sota l'atenta mirada de la Julia, que es veu obligada a deixar la seva infantesa per a esdevenir una dona forta, capaç de lluitar pels seus ideals i la llibertat.

Més informació del llibre Designios de una guerra

- Pasaje de ida,
de Ana Maria Madrid

Alba, una jove adolescent escapa de l'horror perseguida per secrets inconfessables. En la seva fugida, el destí l'unirà a una catalana, la seva salvadora. Ambdues són perseguides per llaços familiars que els roben la llibertat. Les dues amigues s'aferraran a la calor de la seva amistat per a afrontar velles ferides del passat i alliberar l'angoixa que les turmenta. Mentre una vol amagar-se atrapant l'amor, l’altra en fugirà.
La desolació, el maltractament i el captiveri són alguns dels fils que teixeixen la trama entre mafiosos assedegats de sang.
Una novel·la d'intriga amb tots els ingredients del suspens que s'endinsa en descobrir què s'amaga darrere una ment pertorbada immersa en un món clandestí de secrets.

Més informació del llibre Pasaje de ida

Per acabar i desrés del èxit obtingut am la versió catalana del llibre Història d'una formiga, de Susana Carpi surt a la venda la versió en castellà titulada:

-Historia de un hormiguero,
de Susanna Carpi

Girant al voltant de la metàfora d’un niu de formigues, aquest relat ens presenta una comunitat canviant on cada vegada resulta més difícil moure’s i trobar un lloc, amb una pèrdua de valors que acaba plasmant-se en corrupció, interessos, incomprensió, crisi del sistema, malalties...

Tenint com a protagonista una formiga afectada per fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i depressió, l’autora, buscant en la saviesa dels contes populars, transmet missatges per tal de curar les ferides i poder-nos protegir cap a noves decepcions.

Amb sentit de l’humor i des d’una mirada crítica, intenta mostrar un camí per a viure amb més confiança en un mateix.

Deixa el teu comentari