La presentació d’un llibre a Berga commemora l’aniversari de la mort d’Olof Palme

Amb motiu de l’aniversari del magnicidi d’Olof Palme, assassinat el 28 de febrer de 1986, sent el ministre suec més carismàtic de la història, el dissabte 28 de febrer va tenir lloc la presentació del llibre del periodista Ramon Miravitllas ¿Pero quién mató a Olof Palme?, editat per La Patumaire Edicions, al pavelló de Suècia de Berga, lloc representatiu per el país d’origen del líder.

Van intervindre a l’acte Jaume Farguell i Sitges, President del Casal d’Europa del Berguedà, Anna Balletbò, Presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme, i Ramon Miravitllas, periodista i autor de l’obra.

Es tracta de la primera biografia d’Olof Palme en clau espanyola. Una obra on es reuneixen els seus familiars, amics, col•laboradors i còmplices polítics. És l’al•legoria relativa d’un impertinent, la crònica de l’extermini anunciat de l’estadista d’esquerres més sorprenent i suggestiu de l’últim terç de segle XX, amb tots els seus clarobscurs, així com l’anàlisi de la seva herència en l’era d’Obama. La humanitat es continua preguntant: però qui va matar Olof Palme? Vet aquí el resultat de quatre anys de laboriós treball periodístic.

Olof Palme, el líder més carismàtic escandinau de la història, va ser escomès al centre d’Estocolm la nit del 28 de febrer de 1986. El crim va commoure el món. Però a partir d’aleshores algú ha tractat de furtar-nos la veritat. Gairebé un quart de segle després, no ha aparegut l’arma homicida. Ni tampoc l’assassí. O sí? El mòbil? Potser. Va ser un assassinat per encàrrec o d’un boig solitari? Cap magnicidi a Europa no ha patit tants policies ineptes, episodis judicials tèrbols, pistes falses, silencis culposos, discussions enverinades, denigració de la víctima i impunitat insultant com el d’aquest idealista apassionat que va empenyorar la vida en combatre els opressors de tot tipus.

Amb aportacions de:

Joakim Palme, Mårten Palme, Pierre Schori, Felipe González, Alfonso Guerra, Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Santiago Carrillo, Anna Balletbò, Magnus Mörner, Ramón Jáuregui, Raimon Obiols, Claes Arvidsson, Emilio Menéndez del Valle, Francisco Uriz, Joan Blanch, Antoni Gutiérrez Díaz, Enric Juliana, Rosa Montero, Vicenç Navarro, Ana Cristina Navarro, Mauricio Rojas, Alexandre Muns, Xavier Sala Martín, Miguel Angel Bastenier…

Font: Bergactual.com

Deixa el teu comentari