Elisa Viladomiu explica la vida d’una dona a la postguerra a “Tardor 40″

La Patumaire Edicions (Berga) publica per aquest Sant Jordi “Tardor 40”, la primera obra publicada d’Elisa Viladomiu. En aquesta novel·la, l’escriptora barcelonina, que ha passat temporades a Viladomiu Vell, explica la història, amb parts de ficció, de la seva tia àvia, una dona que va viure els durs anys de la postguerra espanyola. En una entrevista al programa “Berguedà Nit” de Ràdio Berga, l’autora ha comentat que la novel·la es basa en el diari íntim escrit per la tia àvia de l’autora, que Elisa Viladomiu va trobar amagat en el fons d’un maletí entre els seus llibres d’infància.

Aquesta dona va ser capaç d’interioritzar el patiment d’uns moments històrics especialment difícils. A partir dels seus apunts, l’escriptora ha creat el personatge protagonista. En especial, fa referència al xoc que va representar per al personatge principal, el canvi de viure en un entorn rural a principis del segle XX a un pis de l’eixample barceloní.

“Tardor 40” és la primera obra publicada d’Elisa Viladomiu, que la va escriure fa més de deu anys. També té escrits diversos contes que tenen Berga i el Berguedà de rerefons i està escrivint les vivències de dones que van viure altres estacions dels anys 40. Serà l’hivern i la primavera del 40. El llibre ja es pot trobar a les llibreries. El preu és de 14 euros.

Font:DBerguedà.cat

Deixa el teu comentari